Budapesti Építész Kamara 1088 Budapest Ötpacsirta u. 2. Tel.: 1/318-2444 Fax: 1/338-2775
  e-mail: bek@bek.hu
K e r e s é s
 
 
F ó r u m
 
 
G a l é r i a
 
 
A l k o t á s ok
 
 
S a j t ó l á d a
 
 
K é r d é s e k -
v á l a s z o k
 
 
H o n l a p -
t é r k é p
 
Budapesti Építészkamara Facbook oldala
F r i s s    h í r e k H í r l e v e l e k H í r a r c h í v u m H a n g a n y a g o k
Adótanácsok Jogi tanácsok Sajtófigyelő Állás keres-kínál
MÉSZ
Meghívó 2017. október 6.

"ÉPÍTÉSZ - MŰVÉSZEK" kiállítás sorozat

A Magyar Építőművészek Szövetsége meghívja Önt PÖLÖS ISTVÁN – KÍSÉRLET AZ ENYÉSZPONTON TÚL című kiállításának megnyitójára.

Megnyitó időpontja: 2017. OKTÓBER 10. 18:00
A kiállítás megtekinthető: 2017. OKTÓBER 25-ig. hétfőtől –péntekig 9-16 óráig
Helyszín: Magyar Építőművészek Szövetsége - Kós Károly terem, Budapest, Ötpacsirta u.2.

A kiállítást megnyitja: Zádori Zsolt újságíró
Az est házigazdája Krizsán András DLA, építész, a MÉSZ elnöke.

Pölös István „munkaidőben” lelkiismeretes mérnökember. Két lábbal a földön áll. Megfontolt, kidekázott terveket készít, de nem jön zavarba a habarcs látványától sem, és bár nem rajong érte, de nem esik kétségbe a hanyag kivitelezéstől vagy attól sem, ha a folyamat közepén a megrendelő hirtelen mégiscsak mást akar. Jöhet a kármentés. Hajlamai szerint maximalista, de együtt tud élni a mérnöki alkotás korlátaival. Kénytelen rá, mert minden igyekezetével azon van, hogy a lehető legjobb ház épülhessen, amelyik kiállhatja majd az idő próbáját is.
De ugyanez a Pölös István munkaidőn kívül megkergült fantaszta, galaktikus világ- és időutazó, izzó tekintetű alkimista, avantgardista kísérletező, akit nem korlátoznak hagyományok és szabályok. Feltaláló. Felfedező. Futurista régész. Nemes vadember. Művész. Műhelye, kísérleti laboratóriuma ott van, ahol akarja. Rajzasztalon, számítógépen, lomtalanításnál talált csillagtérképeken, elvetélt terveken, leomlott löszfalon, a gyerek Lego-készletében. Ha úgy tetszik neki, akár még azon is túl, ahol a perspektivikus ábrázolásnál a párhuzamosok találkoznak: túl a távoli enyészponton. Onnan néz vissza imádott vonalaira és ránk, tátott szájú értetlenkedőkre. – Ilyen van? Ez meg lehetséges? – hitetlenkedünk. Igen, van, és igen, lehetséges. Mindezt Pölös formakísérleteiből tanulhatjuk meg.
Festményeiből, grafikáiból, plasztikáiból, ready-made-jeiből, rétegzett, vegyes technikájú képarchitektúráiból szemezget Pölös István a mostani, első önálló tárlatán.

 

Kattintson a képre a nagyításhoz!

 
Magyar Építész Kamara honlapja FUGA Budapesti Építészeti Központ epiteszforum.hu Építész Továbbképző BÉK Nívódíja 2018 BÉK Nívódíja 2017 BÉK Nívódíja 2016 BÉK Nívódíja 2015